Pandesyn og talfi-åndedræt

Alle er fanget af deres fortid, og alle prøver at slippe fri af fortiden. Guderne har vist mig et enkelt værktøj, der er for alle og tilgængelig for alle uanset hvem og hvad, de er. På én gang behøver vi vor fortid som tryghed og på den anden side er det et fængsel, en bremse, et sted, hvor vi er i følelsernes vold, et aflukke, hvor vi føler det, som vi oplever og derfor opfatter det som vores virkelighed. Det gør, at vi ikke ser, at alt vor fastholdelse og grænser er valg, som vi hele tiden træffer, og bruger krop og hjerne til at fastholde. Det er, som vi mister det frie valg, mister respons- og beslutningstid og blot føres af følelser, tanker, opfattelse og oplevelse. Og hvordan komme vi så tilbage til os selv , virkeligheden og friheden?

Det gør vi ved at anvende de to første selvstændige handlinger alle har taget i starten af deres liv.

Den første selvstændige handling er sindets syn, eller, som jeg har fået det vist med navnet pandesyn, eller Guds øje eller det tredie øje. Dette syn er uafhængigt af øjesynet (hjernesynet) og ser uden dom, forudindtagethed eller mål og behov. Vi gør det, når vi drømmer. Synet drejer op i panden, og vi ser lige frem. Det, der er unikt, er, at vi ikke fikserer sindet i alt det, som vi har oplevet. En enkel måde at gøre det på er følgende. Se ligefrem, luk øjnene, løft dine øjenbryn op i panden, det drejer synet op i panden, slap så af i dine øjenbryn, og synet bliver i panden eller højere end øjnene. Det giver os et andet syn end det, vi definerer med fortiden (hjernen). Når vi ser med pandesynet, er vi åbne uden vort sædvanlige forsvar, automatopfattelse og tankemodstand.

Vor næste selvstændige handling og nødvendighed for vor overlevelse er åndedrættet. Dette åndedræt er det primære livsbehov, og det opfylder alle. En måde at udføre det på er f.eks et pauseåndedræt udført med maven. Dette åndedræt indeholder elementerne aktivt liv, fastholdelse og dødens frisætning. Lad os tage det i små step.

Step 1:

Indånding i maven, mens du tæller til 4 og lader maven glide ud – den aktive handling opfyldende dit eget behov.

Step 2: Hold vejret inde ved at holde maven udspilet (fastholdelse).

Step 3:

Udånding mens du trækker maven ind og tæller til 8, samtidigt med, at du slapper af.

Step 4:

Hold vejret ude ved at holde maven inde, mens du tæller til 4 og slapper så meget af, som du kan (dødstilstanden).

Når vi kombinerer de to værktøjer frisættes vi langsomt af fortidens greb og forstår dens nødvendighed. Vi får langsomt frihed til igen at vælge frit og mere tid til vor beslutning.

Disse to ting sammen kan alle gøre uanset hvad.

Dette værktøj er for alle og derfor deler jeg det med alle.